2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az oroszok szerint újra működik a Barátság vezeték ukrán szakasza

Hirdetés

Az oroszok szerint újra működik a Barátság vezeték ukrán szakasza

Ukrajna közép európai idő szerint 17 óra 46 perckor újraindította a kőolaj szivattyúzását a Barátság kőolajvezeték korábban leállított ukrajnai szakaszán – közölte Igor Gyomin, a Transznyefty orosz csővezeték-társaság elnökének tanácsadója a RIA Novosztyi hírügynökséggel. Szerdán korábban azt is Gyomin jelentette be, hogy leállították a Barátság kőolajvezeték déli ágának egy szakaszát Ukrajnában.

A kőolajvezetéken történt leállással kapcsolatban megszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki azt mondta, hogy a közeljövőben is várhatóak hasonló esetek az ukrán elektromos infrastruktúra elleni támadások miatt. Számítani kell arra is, hogy csökkentett mennyiségben érkezik majd kőolaj a vezetéken – mondta. Hozzátette: ezek az események a magyarországi energiaellátás biztonságát nem befolyásolják.

A Barátság kőolajvezeték az oroszországi Szamara megyéből indul, majd Brjanszkon áthaladva kettéágazik: északra Fehéroroszországon, Lengyelországon és Németországon, délre pedig Ukrajnán, Csehországon, Szlovákián és Magyarországon keresztül halad.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221123_Ujraindult_a_szallitas_a_Baratsag_vezetek_ukran_szakaszan#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …