2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az óriásdrón gond nélkül a megadott címre reptette kétszáz kilós csomagját

Hirdetés

Az óriásdrón gond nélkül a megadott címre reptette kétszáz kilós csomagját

Még egy lépéssel közelebb került a Volocopter a valósághoz: a továbbra is futurisztikusan hangzó ígéret, amely szerint karnyújtásnyi közelségbe hozható az elektromos hajtású dróntaxizás kora, újabb mérföldkő letételére volt képes. A vállalkozás, amely egy évtizede dolgozik ennek az álomnak a megvalósításán – és most már azt ígéri, hogy két-három éven belül indulhatnak az első párizsi és szingapúri kereskedelmi járatok is –, a napokban sikeresen tesztelt egy úgynevezett nehézcsomag-szállító megoldást.

A teherszállító drón akár negyven kilométeres távolságra is képes elszállítani a kétszáz kilogrammot meg nem haladó tömegű csomagját.

Hirdetés

Az áttörést jelentő tesztrepülésről szóló beszámoló szerint a háromperces hamburgi próbarepülés során a teherszállító drón képes volt gond nélkül 22 méter magasságig emelkedni terhével, és azzal a kívánt módon manőverezni. A VoloDrone aljára egy szabványméretű euroraklapra felpakolt rakományt azonban nem csupán megemelték, a nehéz csomag valóban repült is: a hasznos terhet a drón a kijelölt címre is kiszállította. A DB Schenker Cargo Bike telephelyén leszállt, és csomagja sikeres átadása után elrepült a kijelölt parkolóhelyére – és akárcsak egy háztartási robotporszívó, töltőre kapcsolta magát.

A Stephan Wolf és Alexander Zosel álta München közelében egy évtizede […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/07/dron-logisztika-csomagszallitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

A kriptovaluták és digitális valuták szabályozásáról szóló törvényjavaslat a téli ülésszakban kerülhet a parlement elé …