2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az online vásárlás jó és rossz oldalai (1. rész)

Hirdetés

Az online vásárlás jó és rossz oldalai (1. rész)

A fogyasztók, hasonlóan a hagyományos üzletben történő vásárláskor, itt is különböző módon vásárolnak. Egyesek sietnek, hogy mielőbb túlessenek rajta, mások pedig alaposan körbejárják a dolgot.

Az online vásárlás, gyors, időt kímélő, kényelmes, ezért egyre többen kedvelik. Azt azonban sosem szabad elfelejteni, hogy ezen a területen is a vásárlás, mint minden más esetben, akkor kezdődik, amikor a szándék csak formálódik és nézelődünk, keresgélni kezdünk az azonos rendeltetésű termékek között.

A gép sebességénél pedig nem elég csak a processzor órajel-frekvenciáját nézni, hanem a többmagosoknál a gyorsítótárak kapacitását, a közöttük levő kommunikáció sebességét, a RAM méretét, továbbá a merevlemeznél a memóriaméreten kívül az adatolvasás/írás sebességét meghatározó típusa (HDD, SSD memória chippel, hibrid) is fontos.

Megjegyzendő, hogy lehet nagysebességű számítógépünk, ha az internetes sávszélességünk alacsony, akkor pedig nem tud érvényesülni a gépünk nagy sebessége.

Hirdetés

A különböző márkák (pl. processzorok) műszaki összehasonlításánál mindig mértékadó a gyártó tájékoztatása a műszaki adatokról, továbbá a szakportálok elemzése és értékelése – ezt azonban mindig kritikusan kell szemlélnünk.

Ugyancsak fontos szempont a termék energia felhasználása, amely különböző és lényegesen eltérhetnek egymástól. A vásárláshoz sok esetben hozzáértő szakemberre is szükségünk lehet, ilyenkor forduljunk tanácsért a témában járatos ismerőshöz vagy egy szaküzlet eladójához.

(A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége írásának második részét hamarosan közöljük.) – a szerk.)

Forrás:
https://www.origo.hu/jog/20221118-origo-jog-online-vasarlas-jo-rossz-oldal-ervek-ellenervek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …