2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az olajembargó teljesen felfogatná a globális gazdaságot

Hirdetés

Az olajembargó teljesen felfogatná a globális gazdaságot

Ebben a folyamatosan bizonytalan helyzetben a piaci szereplők arra keresik a választ, hogy a szankciók hogyan szorongassák meg Oroszország olajbevételeit anélkül, hogy egy ellátási sokkot okoznának – írja az S&P Global Commodity Insights.

Legyünk egyértelműek: nem lesz könnyű

– mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a büntetőintézkedések bejelentésekor. Majd úgy folytatta: „Gondoskodni fogunk arról, hogy az orosz olajat rendezett módon, fokozatosan vonjuk ki a forgalomból, oly módon, hogy nekünk és a partnereinknek legyen alternatív ellátási útvonala, így minimalizáljuk a globális piacokra gyakorolt hatást. Mert ahhoz, hogy Ukrajnának segíthessünk, a saját gazdaságunknak is stabilnak kell lennie.”

A G7 pár nappal később úgy reagált, hogy „kötelezzük magunkat arra, hogy fokozatosan megszüntetjük az orosz energiától való függőségünket, de időben és rendezett módon, hogy a világnak legyen ideje alternatív ellátást biztosítani. A partnereinkkel együtt fogunk dolgozni a stabil és fenntartható globális energiaellátáson. Többek között a fosszilis tüzelőanyagoktól való általános függőségünk csökkentésének felgyorsításával és a tiszta energiára való átállással, összhangban az éghajlati célkitűzéseinkkel.”

Hirdetés

A háború kitörése előtt az EU olajellátásának közel egyharmada Oroszországtól függött.

A konfliktus és annak gazdasági következményei azonban az S&P Global Commodity Insights szerint Oroszországból azóta nagyjából napi 2 millió hordóra csökkent. Az EU olajszankciói valószínűleg átrendezik a globális energiahordozók kereskedelmét, valamint növelni fogják az energiaárakra nehezedő nyomást az egész régióban.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/13/haboru-orosz-ukran-konfliktus-olajembargo-gazdasagi-valsag-energia-valsag-eu-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …