2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az MVM kitalálta, hogy ne bukjon 100 ezret egy fogyasztója sem

Hirdetés

Az MVM kitalálta, hogy ne bukjon 100 ezret egy fogyasztója sem

Az MVM régóta ígérte, hogy az ELMŰ-MVM szolgáltatóváltás (2021. szeptember 1.) miatt kárt szenvedő napelemes ügyfelek ügyében tájékoztat bennünket, s hétfőn meg is érkezett a válaszuk.

GettyImages-976796940

Fotó: Construction Photography/Avalon / Getty Images Hungary

Augusztus végén arról írtunk, hogy nagyjából 14-15 ezer olyan napelemes háztartás lehet az országban, mely pórul jár (akár 100 ezer forintot is bukhat) az új szolgáltatóval, és ezt nem lehet sem a fogyasztó, sem a szolgáltató nyakába varrni. Az ELMŰ-nek augusztus 31-ig el kell számolnia a fogyasztóival, s azok az ügyfelek, akik a tavaszi időszakban – az augusztus végi elszámolástól legmesszebb eső időszakban – kötötték vele a szerződést, rosszul járnak. Hiszen márciustól augusztusig sokkal többet termelnek (az éves termelésük mintegy 70 százalékát), mint szeptembertől márciusig, így az augusztus végi elszámolás miatt most ennek az időszaknak a különbözetét elveszítik.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke, Kiss Ernő akkor azt mondta nekünk, a szolgáltató törvényesen jár el, így a jelenlegi helyzetre egyszerűen nem lehet megfelelő megoldást találni, még akkor sem, ha teljesen igazságtalan.

Hirdetés

Az MVM cikkünk megjelenését követően mégis kifundált egy megoldást. Közleményükben azt írták, minden […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/06/mvm-elmu-szolgaltatovaltas-napelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A leggazdagabbak nem garasokkal gyarapodtak a járvány idején

A leggazdagabbak nem garasokkal gyarapodtak a járvány idején

A világ 25 leggazdagabb családjának vagyona összességében 1,7 trilliárd amerikai dollárt ér, ami 22 százalékos …