2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az MVM bevásárolta magát az E.ON-ba

Hirdetés

Az MVM bevásárolta magát az E.ON-ba

Az MVM Energetika Zrt. december 15-én sikeresen lezárta az E.ON Hungária Zrt. kisebbségi tulajdoni hányadát érintő részvényadásvételt, amellyel az MVM Zrt. 25 százalékos közvetlen részesedést szerzett az E.ON Hungária Zrt.-ben – közölte az MVM szerdán.

Az ügylet a 2019. október 3-án az MVM Zrt. és az E.ON Beteiligungen GmbH által aláírt átfogó keretmegállapodás utolsó lépése. Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. korábbi megvásárlásával erősödött az MVM Csoport lakossági ellátáshoz kapcsolódó, stratégiai eszközállománya, az ELMŰ-ÉMÁSZ egyetemes szolgáltatási ügyfeleinek átvételével pedig tovább bővült az MVM lakossági portfóliója.

A keretmegállapodás alapján létrejött tranzakciók hozzájárultak az MVM és az E.ON Hungária Csoport portfólióinak optimalizálásához, illetve támogatják a vállalatcsoportok hosszú távú stratégiáját is – hangsúlyozzák a  közleményben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/15/mvm-eon-vasarlas-gazdasag-energetika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A hely, ahol mindenért pénzt kérnek, mégis minden centet megér

A hely, ahol mindenért pénzt kérnek, mégis minden centet megér

A minap a New York-i gazdasági helyzetről írtunk, most Szlovéniában néztünk körül. Nem hétköznapi természeti csodák, borsos …