2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az Ever Given nem hagyhatja el a Szuezi-csatorna területét

Hirdetés

Az Ever Given nem hagyhatja el a Szuezi-csatorna területét

A Szuezi-csatorna forgalmát ellenőrző hatóság nem engedi, hogy az Ever Given elhagyja a csatorna területét. A tengerjárónak meg kell várnia, amíg lezárul a vizsgálat arról, miért okozott több milliárd dolláros kárt a világkereskedelemben.

A kínai teherhajó március 23-án, egy homokviharban ütközött neki a partnak, keresztbe fordult, és teljesen eltorlaszolta a csatornát. Hat napon át blokkolta a közlekedést, és eközben mintegy 400 másik hajó várakozott a csatorna bejáratánál – súlyos veszteséget okozva a társaságoknak.

A USA Today az egyiptomi El Baladra hivatkozva azt írja, a helyi hatóság most nagyjából egy milliárd dollárra teszi az okozott kárt: ez a kieső tranzitdíjakat, illetve a mentésben végzett kotrási és vontatómunkát fedezné. Ez csak a veszteségek egy része, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/02/ever-given-szuezi-csatorna/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már lehet nevezni a Brillante párlatversenyre

Már lehet nevezni a Brillante párlatversenyre

Elindult a nevezés a Brillante – 2021 elnevezésű nemzetközi párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai …