2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az Európai Bizottság terítette a lapjait az olajembargóról, mit lép a MOL?

Hirdetés

Az Európai Bizottság terítette a lapjait az olajembargóról, mit lép a MOL?

Szijjártó Péter tegnapi nyilatkozatában kitért arra, hogy Magyarország csak Oroszországból tud jelenleg a gazdaság működtetéséhez szükséges kőolajat vásárolni. Szerinte ezt vezetéken tudjuk megtenni, és „Magyarországon technológiai szempontból orosz kőolaj feldolgozására van lehetőség”.

EZÉRT TEHÁT EBBEN A FORMÁBAN EZ A BRÜSSZELI SZANKCIÓS CSOMAG FELELŐSEN NEM TÁMOGATHATÓ, EZT FELELŐSEN MEGSZAVAZNI NEM TUDJUK

Hirdetés

– mondta a külügyminiszter. Szijjártó Péter nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy azt elfogadhatónak találnák, hogy ha a vezetéken érkező orosz kőolajra nem vonatkoznának a szankciók.

Szerda délután Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is nyilatkozott. Az interjúban kitért arra, hogy Magyarország csak abban az esetben tudja elfogadni a legújabb oroszellenes büntetőintézkedéseket, ha garanciákat kap arra vonatkozóan, hogy azok nem veszélyeztetik az ország energiabiztonságát. Arra a kérdésre, hogy megvétózzák-e a döntést, Kovács Zoltán azt mondta:

Röviden: igen. De arra emlékeztetnék, hogy az Európai Unió így működik. Ez egy olyan javaslat, amely Brüsszelből […] az Európai Unió adminisztratív, bürokratikus központjából jön, és nem az uniós tagállamoktól

– fogalmazott a nyilatkozatában, majd azt is hozzátette, hogy ők pontosan tudják, hogy amit javasolnak, az a magyar érdekek ellen szól és, hogy ha ezt megtesszük, akkor romokba döntjük a magyar gazdaságot. Egy későbbi nyilatkozatában Kovács Zoltán, úgy nyilatkozott, hogy:

A FIZIKAI REALITÁS AZ, HOGY MAGYARORSZÁG TENGERPARTOK NÉLKÜLI ORSZÁG, ÉS EGYSZERŰEN NEM LEHET MÁSKÉPP OLAJAT BEHOZNI AZ ORSZÁGBA, MINT VEZETÉKEKEN KERESZTÜL

Lapunk szakértő bevonásával megpróbált utána járni, hogy hogyan lehet a 2023-as céldátumot teljesíteni. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/05/haboru-orosz-ukran-konfliktus-embargo-magyarorszag-olaj/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

28 új naperőművet építenek országszerte

28 új naperőművet építenek országszerte

A projekt nyitórendezvényét Oroszlányban tartották, mivel a 0,5 megawatt (MW) kapacitású egységből ott telepítik a …