2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az építési vállalkozók örülnek az új tárcának és Lázár Jánosnak

Hirdetés

Az építési vállalkozók örülnek az új tárcának és Lázár Jánosnak

Orbán Viktor már hétfőn délután leteszi a Parlamentben a kormányfői esküt, ezt követően beszédet is mond. Fontos kiemelni, hogy a kormányfő a mindig elhivatott Lázár Jánosra bízza az újonnan felállítandó Építésügyi és Beruházási Minisztérium vezetését, aki ebben a korábbi tapasztalatait is tudja majd kamatoztatni.

Az Építésügyi és Beruházási Minisztérium létrehozásának és Lázár János személyének apropóján megkérdeztük Koji Lászlót, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökét.

Örülünk neki, hogy lesz egy Építésügyi és Beruházási Minisztérium. Kormányzati oldalról a legtöbb területen koordinációt fog ellátni, mert a kormányzaton belül eddig túlságosan szétaprózott volt az építésgazdaság kezelése, és talán ezután hatékonyabbá válik a gazdaságszervezés, a gazdaságszabályozás és az ellenőrzés is. Ami pedig az építési piacot illeti, valószínűleg ezúttal egy kézbe kerül.

Azt is hozzátette, hogy még nem látja pontosan a kormányzati struktúrát. Biztosan lesznek funkcionális területek is, de a részleteket még nem ismeri.

Hirdetés

Az ÉVOSZ elnöke azt is hangsúlyozta, hogy

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/13/orban-viktor-kormanyfo-miniszterelnok-lazar-janos-epitesugyi-miniszter-epitesugyi-es-beruhazasi-miniszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilőtt a budapesti tőzsde

Kilőtt a budapesti tőzsde

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára nőtt az előző napi …