2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az energiaválság miatt a szlovén kormány megduplázza a támogatásokat

Hirdetés

Az energiaválság miatt a szlovén kormány megduplázza a támogatásokat

A szlovén gazdasági minisztérium államtitkára, Dejan Zidan azt nyilatkozta, hogy a vállalkozások a megugró rezsiköltségei miatt 40 millió euróról 86 millió euróra emelik a számukra adandó támogatások összegét. Ebből a vállalatok a korábban meghatározott 30 százaléka helyett már az energiaköltségeik 50 százalékát is fedezhetik – írta meg az MTI.

Az államtitkár elmondása szerint a szlovén kormány arról is döntött, hogy a támogatási programba a mezőgazdasági és a halászati ágazatot, valamint azokat az intézményeket és egyesületeket is bevonják, melyek gazdasági tevékenységet folytatnak. Azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a teljes pénzügyi szektort kizárták a kedvezményezettek köréből.

Az is kiderült, hogy a szlovén kormány 6 millió euróval feltőkésíti a Szlovén Vállalkozási Alapot is, hogy az szükség esetén kölcsönöket tudjon biztosítani a likviditási nehézségekkel küzdő szlovén vállalatoknak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/22/energia-veszelyhelyzet-rezsikoltseg-tamogatas-vallalkozasok-szlovenia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …