2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az energiahivatal hozzájárul, hogy a Mol részesedést vásároljon az Alteóban

Hirdetés

Az energiahivatal hozzájárul, hogy a Mol részesedést vásároljon az Alteóban

Megadta az előzetes hozzájárulásokat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Mol kizárólagos tulajdonában álló Mol RES Investments Zrt.-nek, hogy befolyást szerezzen az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.-ben. A MEKH engedélyére az Alteo úgynevezett engedélyes leányvállalataiban történő közvetett befolyásszerzéshez volt szükség.

Korábbi közlések szerint a Mol RES Investments Zrt. összehangoltan eljárva a (miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó) Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Főnix Magántőkealappal és a (Jellinek Dániel tulajdonában lévő) az Indotek-Investments Zrt. által kezelt Riverland Magántőkealappal többségi befolyást és közös irányítást kíván szerezni az Alteo Nyrt. felett.

A Mol RES mint az összehangoltan eljáró felek által kijelölt ajánlattevő december 17-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett az Alteo valamennyi törzsrészvényre, az ajánlati ár részvényenként 3040 forint.

Hirdetés

A Mol korábban jelezte, hogy a felvásárlás lehetővé tenné az olajipari cégcsoport számára, hogy növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben és -kereskedelemben, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával.

Az Alteo Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír 3050 forinton zárt pénteken, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3440, a legalacsonyabb 1700 forint volt.

Az ország gatyája is rámegy, de Orbán Viktor közelében ebből is profitálni lehet

Újabb források után kellett néznie a kormányfőnek, hogy az uniós pénzek elapadása ellenére is növelni tudja a személyéhez is kötődő befektetők vagyonát. Állami hitelek, válságkezelő alapok, baráti cégek jelentik a puffert, amelyek Orbán unokáit gazdagítják, a többiekét eladósítják.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230114_energiahivatal_hozzajarulas_mol_alteo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Baj van az ingatlanpiacon „Észszerű gondolkodás ereszthet gyökeret az ingatlanpiacon 2023-ban” – az Index 2022-es …