2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az egész világra hatással lehet az indiai rizsexport tilalma

Hirdetés

Az egész világra hatással lehet az indiai rizsexport tilalma

Az indiai kormány igyekszik ellenőrzést gyakorolni a hazai árak fölött, ezért a vezetés szeptember 9-től megtiltotta a hántolt rizs exportját, több rizsfajtára pedig 20 százalékos exportadót vetett ki.

A Nomura elemzői megvizsgálták a döntés hatásait, és arra jutottak, hogy a lépés Ázsiára gyakorolt hatásai egyenetlenek lesznek.
India a globális rizsszállítmányok mintegy 40 százalékát adja, és több mint 150 országba exportál. A kivitel mértéke 2021-ben elérte a 21,5 millió tonnát. Ez több volt, mint a következő négy legnagyobb exportáló ország – Thaiföld, Vietnám, Pakisztán, Egyesült Államok – teljes kivitele.

A Nomura elemzői azt várják, hogy az indiai döntés hatására a rizsexport világpiaci ára emelkedni fog, és ennek Thaiföld és Vietnám lehet a két nagy haszonélvezője.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220919-rizs-export-tilalom-india-azsia-mezogazdasag-elelmiszer.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …