2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az aszály rendkívüli megoldásokra kényszeríti a magyar gazdákat

Hirdetés

Az aszály rendkívüli megoldásokra kényszeríti a magyar gazdákat

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Jászberényben, a Mátragabona és a Mátramag Termelői Csoportok Őszindító Termelési Tanácskozásán felszólalva kulcsfontosságúnak nevezte a gazdálkodók megfelelő alkalmazkodását a klímaváltozáshoz.

Feldman Zsolt elmondta: reálisan maximum félmillió hektár öntözhető terület alakítható ki az országban hagyományos öntözésfejlesztési eszközökkel. Ehhez képest az idei, történelminek is nevezhető aszály miatt 

az ország kiszáradt termőterületének nagysága elérheti az egymillió hektárt, ami az összes hazai termőföld húsz százaléka.

Hirdetés

Az államtitkár szerint minden gazdálkodónak további megoldásokon kell gondolkodnia az öntözésfejlesztésben. Várakozásai szerint előtérbe kerülnek a vízvisszatartással, a vízmegtartással és a talajnedvesség megőrzésével, a talaj termőképességének megtartásával kapcsolatos eljárások.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/02/aszaly-mezogazdasag-gazdalkodok-tamogatasok-ontozes-vizmegtartas-talajnedvesseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair …