2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az Apple megvenné a Manchester Unitedet

Hirdetés

Az Apple megvenné a Manchester Unitedet

Jelezte az Apple, hogy szívesen megvásárolná a Manchester Unitedet, miután a Glazer-család bejelentette, hogy megfelelő ellentételezésért cserébe megválnának a klubtól – írja a Yahoo.

Az Apple történetében először fordulhat elő, hogy saját sportklub tulajdonosává válik, és a cégnél erre komoly szándék is van, lévén, hogy a híresztelések szerint hajlandók lennének akár 5,8 milliárd fontot (közel háromezermilliárd forintot) is kifizetni a legendás focicsapatért.

Amennyiben sikerül tető alá hozni az üzletet Glazerekkel, akkor ez lesz minden idők eddigi legdrágább sportklub-adásvétele, ugyanis az eddigi csúcstartó a Chelsea Football Club volt, amit néhány hónapja az orosz oligarcha, Roman Abramovics adott el 4,25 milliárd fontért.

Hirdetés

A tulajdonosváltás vélhetően azzal az előnnyel jár majd a csapat számára, hogy egy új és korszerű stadiont épít nekik az Apple. A klub eddigi arénája, az Old Trafford volt ugyan az Egyesült Királyság második legnagyobb stadionja, csak a Wembley előzte meg méretben. A régi pálya viszont láthatóan öregedni kezdett, aminek hatására Glazerek komoly befektetések árán tudták volna csak elejét venni a további amortizációnak, ám ők inkább a klub eladása mellett döntöttek.

A Manchester United tulajdonosa megszólalt Ronaldóról és a klub eladásáról

Avram Glazert Floridában kapták el riporterek, a Manchester United körüli botrányról és a klub lehetséges eladásáról kérdezték.

A Glazer-család az elkövetkezendő heteket a beérkező ajánlatok tanulmányozásával tölti majd, ha azonban összejön az üzlet az Apple-lel, az a Manchester Unitedet újra a világ leggazdagabb fociklubjává tenné, hiszen a techcég vagyona simán lepipálja a Newcastle új szaúdi támogatóinak gazdagságát. A Sky News-nak adott interjújában a szaúdi sportminiszter, Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal herceg megemlítette, hogy befektetőin keresztül az ország szívesen megvásárolná nemcsak a Manchester Unitedet, de mellé még a Liverpoolt is.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221124_Apple_eladas_Manchester_United_Glazer#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A jövőbe tekintett a magyar és valami nagyon rosszat látott ott

A jövőbe tekintett a magyar és valami nagyon rosszat látott ott

Az üzleti bizalmi index négy hónapja került a negatív tartományba, ami azt jelenti, hogy több …