2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az Apple már egyedül többet ér, mint a világ egyik legnagyobb tőzsdéje

Az Apple már egyedül többet ér, mint a világ egyik legnagyobb tőzsdéje

Az Apple piaci értéke annyit emelkedett az elmúlt időszakban, hogy mára a teljes brit FTSE 100 részvényindex értékét is meghaladja.

Az Apple nemrég elérte az álomhatárt, ahogy piaci értéke átlépte a 2000 milliárd dollárt. Azóta viszont nem is állt meg a cég növekedése, és kedden a piaci kapitalizációja 2268 milliárd dollárra erősödött.

Ezzel pedig az iPhone gyártójának értéke már egyedül meghaladja a legnagyobb brit cégeket jegyző FTSE 100 részvényindex teljes értékét. Fontban számítva ugyanis az Apple értéke 1690 milliárd, míg a FTSE 100 összértéke kedden (1,7 százalékos csökkenés után) 1500 milliárd font volt – írja a The Guardian.

A FTSE 100 keddi gyengülése részben az erős fontnak tudható be, mivel az erős brit fizetőeszköz negatívan érinti az exportra termelő brit nagyvállalatok eredményeit.

Az Apple részvényárfolyamának idei alakulásaForrás: Investing.com

Ehhez jön még, hogy a FTSE 100 lényegében kimaradt az elmúlt időszakban tapasztalt globális technológiai felfutásból. Az indexben ugyanis relatíve kevés a technológiai cég, viszont sok az olyan vállalat, amely olyan iparágban működik, amelyet különösen negatívan érintettek a koronavírus-járvány tavaszi gazdasági hatásai.

Egyes elemzők már odáig mentek, hogy jelezték, a FTSE 100 egy lassú „dinoszauruszhoz” hasonlítható. Neil Wilson, a Markets.com vezető piaci elemzője szerint a mutató a „régi világ” vállalatainak részvényeit tömöríti, és relatíve gyenge növekedési potenciállal bír.

Az Apple egyébként nemrég feldarabolta a részvényeit, ami új lendületet adott a papírnak. A vállalat emellett az első olyan amerikai cég volt, melynek értéke átlépte az 1000 milliárd dollárt, még 2018-ban.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200902-apple-reszveny-tozsde-ftse-100-index.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar gazdaság már túl lehet a mélyponton

A magyar gazdaság már túl lehet a mélyponton

Továbbra is megoszlanak a vélemények arról, milyen alakú lehet a kilábalás, és milyen hatása lehet …