2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az amerikaiak üdvözlik, hogy Magyarország elutasítja a globális minimumadót

Hirdetés

Az amerikaiak üdvözlik, hogy Magyarország elutasítja a globális minimumadót

Az Amerikaiak Az Adóreformért (ATR) nevű, konzervatív érdekképviseleti szervezet honlapján pénteken megjelent írásában kifejtette, hogy a globális minimumadó nagymértékben visszafogná az adóverseny erejét. Ez a nemzetek közötti verseny kulcsfontosságú a kormányok hatalmának féken tartásához, és létfontosságú a hatékony és észszerű adószintek biztosításához – írta meg az MTI.

Norquist egyben jellemezte Joe Biden amerikai elnök globális minimumadó bevezetésére irányuló erőfeszítéseit is. Úgy vélekedett, hogy az árakat magasan tartó kartellek ártanak a fogyasztóknak. Hozzátette, hogy egy, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetéhez (OPEC) hasonló tömörülés, egy adó-OPEC kialakítása az adóverseny elkerülése érdekében rossz a polgárok és az adófizetők számára. Hangsúlyozta, hogy a verseny kiszorítja az önző járadékvadászokat az üzleti életből és a kormányzatból. A kormányzat költségeinek megszabása pedig olyan, mint az olaj vagy a búza árának megszabása – ez rossz a fogyasztóknak.

Miért hoznánk létre egy új tömörülést, amely az olaj helyett a kormányzat költségeit emelné meg?

– tette fel a kérdést.

Hirdetés

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezete (OECD) első és második pillérének új javaslatai szerint az új adót fizető vállalatok nagyjából 65 százaléka amerikai vállalat. Biden elnök lehetővé tenné, hogy más országok megadóztassák az amerikai vállalatokat, hogy támogassák kiadásaikat.

Ha ez a megállapodás hatályba lép, az hatalmas győzelem lenne a kommunista Kína számára,

mert az amerikai adóalap egy részét külföldre tolja, és az Egyesült Államokat globálisan kevésbé versenyképessé teszi – a globális minimum adókulcshoz kötve – fejtette ki Norquist.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/17/amerikaiak-az-adoreformert-magyarorszag-globalis-minimumado-elutasitasa-tarsasagi-ado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van egy ország, ahol már aranyérmékre váltanak az infláció miatt

Van egy ország, ahol már aranyérmékre váltanak az infláció miatt

A több évtizedes gazdasági válsággal és a 2006 óta hiperinflációval küzdő Zimbabwéban ugyanis épp erre …