2021. január 23., szombatMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az Amazon új termékkört árul – pánikolnak a patikusok

Hirdetés

Az Amazon új termékkört árul – pánikolnak a patikusok

Az Amazon elkezdett receptköteles gyógyszereket árulni, adta hírül a CNBC. Erre a mondatra pedig hatalmas esésnek indultak a gyógyszer-értékesítéssel foglalkozó vállalatok részvényei. A két legnépszerűbb amerikai gyógyszertárhálózat, a Walgreens és a CVS papírjai közel 10 százalékot veszítettek értékükből a tőzsdén a hír hallatán, és az Amazon eddigi üzleti hatását ismerve, ez nem a véletlen műve.

Két ikonikus amerikai áruházlánc, a Sears és a JC Penney például egyértelműen az internetóriásnak tulajdonítja hanyatlását, ahogyan az ürességtől kongó plázák is. Magyarul, ha az Amazon megjelenik egy piaci szegmensben, ott a többi szereplő nem sok jóban reménykedhet. Franciaországban több polgármester az „Amazon-mentes karácsonyt!” néven indított petícióban kérte a lakosságot, hogy ne az Amazontól vegyenek karácsonyi ajándékot, többek között a helyi könyvesboltokért aggódva

A gyógyszertárakkal kapcsolatban konkrétan évi legalább 300 milliárd dolláros üzletről van szó, csak az USA-n belül, amire az Amazonnak már egy ideje fájt a foga, hiszen hatalmas pénz van benne. Ennek korábban egyértelmű jelét is adta, amikor két éve megvásárolta a PillPack nevű startupot, amelyik pontosan ezt szerette volna megvalósítani: az online gyógyszertárat.

A PillPack és közel 800 fős csapata már szinte mindent kidolgozott a tárolás, szállítás és rendelés tekintetében, mire az Amazon felvásárolta. A cyberpatika úttörőjét ráadásul az üzleteiben gyógyszertárakat is üzemeltető Walmart hipermarketlánc elől happolta el Jeff Bezos vállalata 2018-ban, de akkor még nem tett mást lépést.

Hirdetés

A mostani időzítés azonban kiváló.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/24/az_amazon_elkezdett_gyogyszert_arulni_-_panikolnak_a_patikusok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Lidl nevével is csalók élnek vissza

A Lidl nevével is csalók élnek vissza

A Lidl Magyarországhoz az elmúlt napokban több megkeresés érkezett sms-ben terjedő csalásokról, melyeknek célja, hogy …