2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az Amazon csatlakozott a 2 billió dollárosok exkluzív klubjához

Hirdetés

Az Amazon csatlakozott a 2 billió dollárosok exkluzív klubjához

Az Amazon szerdán csatlakozott az exkluzív 2 billió dolláros klubhoz, miután a Wall Street-i befektetők az e-kereskedelmi óriás részvényeinek értékét átlökték a küszöbértéken. Az Amazon.com Inc. részvényei közel 4 százalékos emelkedéssel fejezték be a napot, így a seattle-i székhelyű vállalat tőzsdei értéke 2,01 billió dollárra nőtt – írta meg az AP.

A részvények az elmúlt 12 hónapban 52 százalékot emelkedtek, részben a vállalat mesterséges intelligenciába történő befektetéseinek köszönhetően.

Hirdetés

Az Amazon most csatlakozik a Google anyavállalatához, az Alphabethez, a Microsoft szoftveróriáshoz, az iPhone-gyártó Apple-höz (akiknek éppen szerdán volt hatalmas problémájuk az Apple Payjel) és a chipgyártó Nvidiához a legalább 2 billió dolláros értékelést elért vállalatok között.

A múlt héten az Nvidia elérte a 3 billió dollárt, és rövid időre a Wall Street legértékesebb vállalata lett. Az Nvidia chipjeit számos mesterségesintelligencia-alkalmazás működtetésére használják, és ennek következtében az értékeltsége az egekbe szökött.

Az Amazon is nagy befektetéseket eszközöl a mesterséges intelligencia területén, mivel a technológia iránti globális érdeklődés egyre nagyobb. A legnagyobb hangsúlyt az üzleti célú termékekre helyezték, köztük az AI-modellekre és a Q nevű chatbotra, amelyet az Amazon a felhőalapú számítástechnikai egységét, az AWS-t (Amazon Web Services, nem a magyar zenekar) használó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/06/27/amazon-tozsde-ertekeles-2-billio-reszveny-wall-street-mesterseges-intelligencia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztésére

Nagy István agrárminiszter bejelentése szerint a nagyobb, komplex projekteket támogató, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívást …