2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Árplafont vezet be a spanyol kormány az áram előállításához használt gázra

Hirdetés

Árplafont vezet be a spanyol kormány az áram előállításához használt gázra

Árplafont vezet be a spanyol kormány az áram előállításához használt földgázra a következő egy évre – jelentette be pénteken Teresa Ribera ökológiai átmenetért felelős miniszterelnök-helyettes a kabinet rendkívüli ülését követő madridi sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök-helyettes ismertetése szerint a rendelet értelmében az első félévben átlagosan megawattóránként negyven euróba fog kerülni az elektromos energia megtermeléséhez szükséges gáz, amely körülbelül a fele az elmúlt negyedéves átlagárnak. A második félévben hónapról hónapra emelik majd a gázra vonatkozó árplafont, amíg el nem éri a megawattóránkénti 48,8 eurós átlagárat.

A kormány számításai szerint a döntés hatására a villamos energia átlagára a jelenlegi megawattóránkénti 210 euróról egy év alatt 130 euróra csökken

– hangsúlyozta Teresa Ribera.

Hirdetés

A miniszter kitért arra, hogy az árcsökkenés eltérő mértékben, de minden fogyasztót érint majd, lesznek, akiknél meghaladhatja a harminc százalékot.

Az elkészült rendeletet még jóvá kell hagynia az Európai Bizottságnak, amely előzetesen már engedélyt adott Spanyolországnak, valamint Portugáliának az árplafon bevezetéséhez.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/13/spanyol-kormany-arplafon-aram-eloallitasa-gaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …