2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Árat csökkent a legnagyobb gyémántipari kitermelő

Árat csökkent a legnagyobb gyémántipari kitermelő

A világ legnagyobb gyémántkitermelőjének számító De Beers úgy döntött, csökkenti az árait, amitől a vállalat az eladások felfutását reméli. Az elmúlt hónapokban ugyanis szinte teljesen lebénult a szektor, ami a bányacégeknek is komoly kieséseket jelent.

A De Beers közölte az ügyfeleivel, hogy majdnem 10 százalékkal csökkenti a nagyobb gyémántjainak árait a hét elejétől – értesült a Mining.com. A vállalat hivatalosan nem kommentálta az értesüléseket.

Az elmúlt időszakban az orosz rivális Alrosa is igyekezett olyan intézkedéseket hozni, amelyek megvédhetik a gyémántok értékét, miután a koronavírus-járvány miatt az egész iparág lényegében leállt. Az Anglo American alá tartozó De Beers és az Alrosa az idei második negyedévben összesen 130 millió dollárért tudott csupán nyers gyémántot értékesíteni, ami hatalmas zuhanás az egy évvel korábban elért 2,1 milliárd dolláros értékhez képest.

A De Beers egyébként csak az 1 karátosnál magasabb értékű gyémántok árait csökkentette. A kisebb kövek árai maradtak, mivel ezekre olyan kicsi a kereslet, hogy itt a kedvezménytől nem várható az eladások érdemi növekedése – mondták az ügyet ismerő források.

A piac befagyására utal az is, hogy a nagy gyémántcsiszolók február óta alig vásároltak, a készleteik pedig kezdenek kifogyni. A valódi talpra állás pedig azon múlik, hogy a vásárlók mikor térnek vissza az ékszerboltokba. Kínában például már elkezdett nőni a kereslet, de az amerikai lassulás továbbra is súlyosan érinti a szektort. Az Egyesült Államok továbbra is a legfontosabb piacnak számít, itt valósul meg ugyanis az eladások majdnem fele.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200825-gyemant-ekszer-banya-de-beers.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar gazdaság már túl lehet a mélyponton

A magyar gazdaság már túl lehet a mélyponton

Továbbra is megoszlanak a vélemények arról, milyen alakú lehet a kilábalás, és milyen hatása lehet …