2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában

Hirdetés

Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában

Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában – írja a Magyar Nemzet a Goldman Sachs amerikai befektetési bank és pénzügyi szolgáltatóra hivatkozva. A cikk szerint elképzelhető, hogy Nyugat-Európában korlátozni fogják a gázfogyasztást, vagy újabb áremelések lesznek a télen.

A Goldman Sachs még szeptemberben figyelmeztetett, hogy a magas energiaárak és az Európában szűkös gáztárolási lehetőségek miatt egy átlagosnál hidegebb tél áramszüneteket okozhat. Ebben az esetben ugyanis a földrésznek Ázsiával kell versenyeznie a cseppfolyósított gázért, ami további árfelhajtó hatással járhat.

Miközben Európa-szerte nem ritka, hogy a lakosságra terhelik a szolgáltatók az egekbe szökött nagykereskedelmi árakat, addig Magyarországon a villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik – írja a lap.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/06/aramszunet-europai-unio-foldgaz-energiaarak-gazprom-goldman-sachs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

A kriptovaluták és digitális valuták szabályozásáról szóló törvényjavaslat a téli ülésszakban kerülhet a parlement elé …