2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Áramhálózattal bővül Mészáros Lőrinc tőzsdei cége

Hirdetés

Áramhálózattal bővül Mészáros Lőrinc tőzsdei cége

Adásvételi szerződést írt alá az Opus Energy Kft. és az E.On Hungária Zrt. az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására – írja közleményében az Opus Global Nyrt.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus tőzsdei társaság igazgatósága március 11-én döntött arról, hogy a Status Energy Kft.-vel közösen ötven-ötven százalékos tulajdoni arányban létrehozza az Opus Energy Kft.-t, és ezen a cégen keresztül kívánja tulajdonolni a tiszántúli áramhálózati vállalatot. A tranzakció a szükséges hatósági engedélyek beszerzésétől és a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésétől függően, várhatóan 2021 harmadik negyedévében fejeződik be.

Az Opus még 2019 októberében jelentette be vételi szándékát a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlására. Az átvilágítási folyamatot követően a tőzsdei cég tavaly decemberben kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Beteiligungen GmbH részére a Titász megvásárlására.

A tranzakciós folyamat újabb mérföldköve az adásvételi szerződés mostani aláírása.

Hirdetés

A Titász Magyarország területének egyötödén üzemelteti az elektromos hálózatot, 2019-es adózott eredménye meghaladta az 5,3 milliárd forintot.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/03/31/meszaros-lorinc-opus-aramhalozat-titasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az AstraZeneca atipikus szerződést kötött az unióval a vakcinákról

Az AstraZeneca atipikus szerződést kötött az unióval a vakcinákról

Marofka Ferenc, az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatóságának tisztviselője még egy februári webináriumon beszélt …