2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Anonim bejelentő felület segíti az uniós forrásfelhasználás átláthatóságát

Hirdetés

Anonim bejelentő felület segíti az uniós forrásfelhasználás átláthatóságát

Anonim összeférhetetlenségi bejelentő felület indult az uniós forrásfelhasználás átláthatóságának további erősítésére – derült ki a Navracsics Tibor vezette, a területfejlesztés mellett az EU-s forrásokért is felelős tárca nélküli minisztérium közleményéből, valamint a hivatalos pályázati oldalon közzétett hírből.

Navracsics tárcájának közleménye emlékeztetett, hogy “Magyarország elkötelezett a korrupció elleni küzdelem, valamint az uniós források átlátható és szabályszerű felhasználása mellett”, ezért is jött létre egyébként a tárca fennhatósága alatt a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságot.

Ez a szervezet felelős az uniós támogatásokat felhasználó programok végrehajtásában és felhasználásában tevékenykedők összeférhetetlenségi- és érdekeltségi nyilatkozatainak ellenőrzéséért, gondoskodik az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatosság növeléséről, azonosítja az összeférhetetlenségi helyzeteket és ennek keretében kockázatelemzést is végez – írják.

Hirdetés

Az összeférhetetlenséggel kapcsolatban jött létre a november 15-től elérhető anonim bejelentő felület: ezen keresztül, a pályázatokkal foglalkozó kormányzati oldalon “gyorsan és egyszerűen lehet bejelenteni az uniós források felhasználásával kapcsolatos esetleges összeférhetetlenséget”, amelynek kivizsgálását az igazgatóság végzi.

Az uniós források felhasználásával kapcsolatos bármely szabálytalanság gyanújának bejelentésére eddig is volt lehetőség a 2007 óta működő anonim közérdekű Antilop oldalon, amely az új, kifejezetten az összeférhetetlenségi esetekre vonatkozó felület mellett működik tovább a jövőben is – emlékeztet a tárca közleménye.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221115_Anonim_bejelento_felulet_segiti_az_unios_forrasfelhasznalas_atlathatosagat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …