2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Amit ma tudunk, holnap már nem lesz elég: így alakul át a munka világa

Hirdetés

Amit ma tudunk, holnap már nem lesz elég: így alakul át a munka világa

Demográfiai változások

A fejlett gazdaságokban általános probléma a társadalom idősödése. Az ENSZ szerint a népesség idősödése visszafordíthatatlan globális tendencia. 2023-as előrejelzésük szerint a 65 éves vagy annál idősebb emberek száma világszerte több mint kétszeresére nő a következő közel 30 évben: a 2021-es 761 millióról 2050-re 1,6 milliárdra, vagyis míg 2021-ben minden tizedik ember volt 65 évnél idősebb, addig 2050-re világszinten 6-ból 1 ember tartozik majd az említett korosztályba. Mindeközben pedig várhatóan csökken világszinten a termékenységi ráta, egyre kevesebb gyermek fog születni. A népesség idősödése – egyéb fontos gazdasági következmények mellett – kihat a munkaerőpiaci folyamatokra is. Általánosságban, egyre kevesebb fiatal lép be a munkaerőpiacra, míg egyre többen mennek el nyugdíjba, így csökken a munkaerőállomány, erősödik a munkaerőhiány, de beszélhetünk a szakképzettség- és tehetséghiányról egyaránt. E problémák az évek során felerősödhetnek a fejlett gazdaságokban, de a fejlődő régiókban is problémát okoznak. Az ENSZ előrejelzése szerint ugyanis várhatóan Észak-Afrikában, Nyugat-Ázsiában és a Szaharától délre fekvő Afrikában fog a leggyorsabban növekedni az idősek száma a következő három évtizedben.

A munkaerőhiány következtében ráirányulhat a figyelem a munkaerőállomány azon csoportjaira, melyeket eddig kevésbé aknáztak ki az elmúlt években:

Hirdetés

megnőhet a foglalkoztatottsága a fiatal munkavállalóknak (25 év alattiak), az idősebb korosztálynak, azon belül pedig a nyugdíjasok visszafoglalkoztatása fontos szempont lesz. Továbbá ráirányulhat a figyelem a kisgyermekes szülők (elsősorban az édesanyák) és a fogyatékkal élők foglalkoztatására.

GettyImages-667790720

Fotó: Hinterhaus Productions / Getty Images Hungary

Másrészt az automatizáció és digitalizáció is megoldást nyújthat a munkaerőhiányra, az üres álláshelyek betöltésére, az élő munkaerő kiváltására, kiegészítésére.

Technológiai változások

A technológiai fejlődés mindig is magával hozta a munkahelyek átalakulását (futószalag, internet, laptop, robotok stb.), de nem a csökkenését: „az elmúlt évtizedek során egymilliárddal bővült a munkahelyek száma világszerte, annak ellenére, hogy a technológiai fejlődés töretlenül zajlott”. A modern kor előremutató találmányai, az automatizáció, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia, a big data és a felhőalapú számítástechnika is nagymértékben kihatnak a munkakeresletre, a munkahelyi elvárásokra és feladatokra. Az IMF 2023-as tanulmánya szerint jelenleg az összes üzleti vonatkozású feladat 34 százalékát gépek végzik, a fennmaradó 66 százalékot pedig emberek. Ugyanakkor

a vállalatok több mint 75 százaléka tervezi, hogy a következő öt évben alkalmazza a mesterséges intelligenciát, a big data és a felhőalapú számítástechnikát, és 2027-re várhatóan az üzleti feladatok 42 százaléka lesz automatizált.

Eltérő véleményeket olvashatunk, hogyan hatnak a technológiai vívmányok a munkahelyekre, mennyi szűnik meg általuk vagy jön éppen létre. Vannak veszélyeztetett munkafeladatok, munkakörök ugyan, de összességében

a munka inkább átalakul, mint megszűnik.

Ahogy korábbi elemzésünkben leírtuk, „a világon átlagosan ötből két munkahelyet is érinthet a mesterséges intelligencia alkalmazása. Miközben a robotizáció korábban az ismétlődő munkákat veszélyeztette, addig a mesterséges intelligencia már a komplexebb, kreatív feladatok elvégzésében is valamilyen formában helyettesíteni tudja, vagy legalábbis kiegészíti az emberi közreműködést”, és így magasabb hatékonyság felé vezet. Tehát nem ugyanazokat a feladatokat kell végezni, mint korábban, mivel „a mesterséges intelligencia egyfajta kiegészítésként majd a kezünk alá fog tudni dolgozni. A felszabaduló energiákat, valamint időt pedig magasabb hozzáadott értékű feladatok végzésére tudják majd fordítani a munkatársak.”

A technológia új vívmányai inkább kiegészítik a munkánkat, mint kiváltanák azt. „Az automatizálás kiválthatja az élő munkaerőt az ipari termelésben, de az ott felszabaduló munkaerőre fokozódó igény van az idősgondozásban, ahol viszont az élőmunka nem helyettesíthető a robotizációval”. Továbbá segítséget nyújthat a mesterséges intelligencia a munkaerőhiány miatt „üressé vált állások betöltésében (például programozók, szoftverfejlesztők), de folyamatos tovább-, illetve átképzésére is szükség lesz, ráadásul a változás közepette újabb, korábban még nem létező munkák is létrejöhetnek”. Ezekről lesz szó a következő fejezetekben.

Munkakörök tűnhetnek el, míg mások megerősödnek

Az IMF várakozása szerint a legtöbb technológia munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt évben várhatóan nettó pozitív lesz. A munkahelyek számának növekedését várhatóan a big data elemzés, az éghajlatváltozással és a környezetgazdálkodással kapcsolatos technológiák, valamint a titkosítás és a kiberbiztonság segítheti leginkább elő.

Az átalakulás nyertesei, vagyis a bővülő szakmák az IMF szerint:

a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás specialistái vezetik a listát, őket követik a fenntarthatósági szakemberek, az üzleti intelligencia elemzők és az információbiztonsági elemzők.

A megújuló energiaforrásokkal foglalkozó mérnökök, valamint a napenergia telepítő és rendszermérnökök is viszonylag gyorsan növekvő munkakörök, mivel a gazdaságok a megújuló energiaforrások felé mozdulnak el. Továbbá az IMF előrejelzése szerint nagymértékű munkahelynövekedés várható az oktatásban (+10 százalék), a mezőgazdaságban (mezőgazdasági gépkezelők +30 százalék) és a digitális kereskedelemben.

A leggyorsabban csökkenő munkaköröket szintén a technológia és a digitalizáció hajtja, a legnagyobb veszteségek az adminisztratív […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/geocompass/2024/06/28/munkaeropiac-munkahely-munkavallalok-munkavegzes-munkakornyezet-munkaltato-skillek-keszsegek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Budapesten 110 késést és 12 járattörlést hozott a globális informatikai üzemzavar

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren eddig összesen 110 késés és 12 járattörlés mutat a …