2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Amikor már mindenki kamatot emel, Japán még akkor sem

Hirdetés

Amikor már mindenki kamatot emel, Japán még akkor sem

A hét mozgalmas volt a fontosabb jegybankoknál:

  • Az amerikai jegybank, a Federal Reserve 75 bázispontos emelést hajtott végre szerdán, ami 28 éve a legnagyobb lépésük.
  • A svájci központi bank 2007 óta először emelt kamatot, ezúttal 50 bázisponttal, melyet követően az irányadó kamat –0,75 százalékról –0,25 százalékra változott.
  • A Bank of England csütörtökön már egymást követő ötödik alkalommal hajtott végre kamatemelést az elszabaduló infláció megfékezése érdekében, 25 bázisponttal 1,25 százalékra emelték az irányadó szintet.
  • Ezekkel szervesen összefügg, de annyiban kilóg a sorból a Magyar Nemzeti Bank csütörtöki döntése, hogy nem az alapkamatot, hanem az egyhetes betéti tendert vitték feljebb.

A japán központi bank viszont nem lépett pénteken. Az ország évtizedek óta küzdött azzal, hogy az infláció nem indult be a gazdaságban, így az, hogy áprilisban a fogyasztói árindex – amely nem tartalmazza az élelmiszereket – csak 2,1 százalék volt. Igaz, a Bank of Japan által kitűzött cél 2 százalék lenne. A friss élelmiszerekkel kiegészített japán inflációs mutató már 2,5 százalék volt a <a href="https://asia.nikkei.com/Economy/BOJ-keeps-policy-ultraloose-despite-rising-inflation-sliding-yen" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/17/japan-kamatdontes-negativ-kamat-fed-ecb-snb-mnb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …