2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Amikor a végrehajtó viszi a kocsidat

Hirdetés

Amikor a végrehajtó viszi a kocsidat

Sajnos sok esetben akkor tudatosul egy adósban, hogy tényleg komoly a helyzet, amikor a végrehajtó letiltást vezet a fizetésére, zárolja a számláját, vagy lefoglalja a kocsiját. Ilyenkor általában ijedtséggel vegyes harag ébred az adósokban, hiszen az alapvető megélhetésük, anyagi biztonságuk egyik pillanatról a másikra veszélybe kerül. Érthető a félelem, és az a harag, amit egy ilyen eljárás kivált, ezért is lenne fontos megelőzni azt, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk, még akkor is, ha a tartozásunkat nem tudjuk megfizetni. Ezért fontos tudni, milyen jogi lehetőségeink vannak. Persze könnyű a végrehajtóra haragudni, pedig a baj a legtöbb esetben megelőzhető lenne, ha ismernénk a jogainkat és amellett a kötelességeinket is.

Nem eszik olyan forrón a kását…

Van még egy további lehetőségünk, ha a végrehajtást foganatosító bíróság kérelmünkre engedélyezi a jármű használatát az árverésig. Ezt a bíróág a (szintén természetes személy) adósnak a foglalásról való tudomásszerzést követő 8 napon belül, a bírósághoz előterjesztett kérelmére teheti meg. Akkor szokta engedélyezni a bíróság a jármű használatát, ha az adósnak arra a munkavégzése helyszínére történő eljutása, üzemi, üzleti tevékenységének folytatása vagy saját és családtagjainak szállítása érdekében van rá szüksége, és az eljárás során korábban rendbírsággal nem sújtották.

Mindenkit lebeszélnék arról, hogy megpróbálja elrejteni az autót, és ezzel kivonni a végrehajtás alól, mert az ilyen magatartás bűncselekménynek számít.

Hirdetés

dr. Schiffer Zsolt

Forrás:
https://www.origo.hu/jog/20230218-amikor-a-vegrehajto-viszi-a-kocsidat-das-jogvedelmi-biztosito-zrt.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Jelenleg pánikkeltés zajlik a piacokon, vagy tényleg elképzelhető egy gazdasági összeomlás a makrogazdaságokban? – szegeztük a …