2021. január 15., péntekMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.15. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Amerikában már több mint egymillió embert beoltottak

Hirdetés

Amerikában már több mint egymillió embert beoltottak

Az Egyesült Államokban néhány nappal a Covid–19 elleni első védőoltás december 11-én történt engedélyezése után már egymilliónál is több beoltott betegnél tartanak, egészen pontosan 1 229 009 páciens kapott a vakcinából eddig. Az oltóanyag a Pfizer/BioNTech-vakcina, amely már az első dózis után is értékelhető védelmet nyújt. Nemsokára bekapcsolódik a kampányba a Moderna hasonló eljárással készült oltása is, amelyet egy héttel a Pfizer-vakcina után engedélyeztek Amerikában, azóta pedig Kanadában is zöld utat kapott.

Ezzel az USA megelőzte Kínát, ahol a hivatalos adatok szerint eddig egymillióan kaptak az ottani oltásból. Ennek hitelessége azonban kérdéses lehet, miután már jó ideje ezt a számot közlik a hatóságok, miközben az oltások minden bizonnyal tovább folynak. A harmadik helyen jelenleg Nagy-Britannia áll, ahol Amerikát is megelőzve adták ki az engedélyt a felügyeleti szervek, ugyancsak a Pfizer oltására, így az országban eddig 626 ezren kapták meg a vakcinát.

Ezzel mindenképpen új szakaszba érkezett az új típusú koronavírus elleni küzdelem, habár a nyájimmunitáshoz szükséges 70 százalékos immunitás még messze van. Ezt különösen annak fényében lesz nehéz elérni, hogy bolygónk népessége 7,8 milliárd, illetve hogy a járvány valamennyi kontinensen jelen van, az Antarktiszt is beleértve. Az eddig megrendelt adagokból egyébiránt akár a földkerekség minden lakójának beoltása is lehetséges lenne, mivel

Hirdetés

a kormányok és nemzetközi szervezetek már összesen 8,15 milliárd dózist rendeltek meg a gyártóktól.

Nagyok azonban az országok és régiók közötti különbségek. A gazdagabb országok elképesztő mennyiségeket rendeltek, Kanada például a teljes lakosságának négyszeresét is be tudná oltani a már megrendelt oltásokkal. Darabszámra India rendelte a legtöbb védőoltást, egymilliárd adagnál is többet, ez azonban nem lenne elegendő a teljes lakosság beoltásához, annak mintegy 85 százaléka kaphat oltást a jelenlegi helyzet szerint. Ezzel szemben a járvánnyal különösen súlyosan érintett Irán a lakossága mindössze 5 százaléka számára elegendő vakcinát rendelt eddig.

<img id="kep_szerkfoto_image_35930305" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/12/26/amerikaban_mar_tobb_mint_egymillio_embert_beoltottak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Döntött az Európai Bizottság a Richter egyik gyógyszeréről

Döntött az Európai Bizottság a Richter egyik gyógyszeréről

Az Esmya ezután csak olyan, menopauzát el nem ért nők méhmiómájának kezelésére használható, akik esetében …