2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Hirdetés

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás díjának megállapításáról szóló kormányrendelet, valamint a távhőszolgáltatási támogatásról szóló kormányrendelet módosítása is szerepel.

Szombathely esetében ez 51 456 forint gigajoule-onként, durván tizenkétszer több, mint az eddigi 4100 forint/gigajoule. A hatalmas árnövekedés bejelentése után megszólalt a város polgármestere, Nemény András.

„Ez a drágulás több milliárdos pluszkiadást jelent a városnak. Ez az újabb teher a szolidaritási adó kötelező befizetése, a gépjárműadó elvonása után újabb súlyos terhet ró az önkormányzatokra” – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint egyértelmű, kinek kellene mentőövet dobnia ebben a helyzetben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/10/01/futes-rezsi-szamla-tavhoszolgaltatas-szombathely-energiavalsag-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Az Európai Központi Bank (EKB) tovább emeli a kamatokat annak ellenére is, hogy lassul az …