2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Alig tudnak spórolni a magyar fiatalok

Hirdetés

Alig tudnak spórolni a magyar fiatalok

Egy friss felmérés szerint a fiatalok 28 százaléka tudott átlagosan 67 ezer forintot spórolni az előző hónapban Magyarországon. A K&H kutatásában azt írta, a gyorsuló infláció alapvetően átírja a korábbi években megszokott családi költségvetéseket, és a megtakarítási magatartásra is hatással van mindenkinél, a fiataloknál is.

Mint írták, a megváltozott gazdasági helyzet miatt kedvezőtlen helyzet állt elő, ugyanis szinte minden területen emelkednek az árak, de leginkább az élelmiszerek körében figyelhető meg jelentős drágulás. Ezenfelül az új rezsiszabályok miatt is magasabb árat kell majd fizetni az energiáért az átlagfogyasztás felett. Ezek pedig mind olyan tényezők, amelyek átírják a megszokott családi költségvetéseket és hatással vannak mindenki megtakarítására, köztük a fiatalokéra is. 

Van, aki egyáltalán nem tesz félre

A bank vizsgálatából kiderült, hogy a fiatalok 20 százaléka semmilyen módon nem tesz félre. Rendszeresen a hónap elején a fiatalok 26 százaléka tesz félre, 21 százalékuk pedig a hónap végi „maradékkal” hizlalja a megtakarítását. Szintén 21 százalékos azoknak az aránya, akik nem minden hónapban, de rendszeresen takarékoskodnak. Kiemelik: ezek az eredmények lényegében megegyeznek a felmérés első negyedéves eredményeivel, az eltérések 1-2 százalékpontosak, ami gyakorlatilag stagnálást jelent.

Ugyanakkor az érintettek hatoda – 16 százaléka – a második negyedévben azt mondta, rendszeresen nem tud spórolni, csak akkor tud előrébb lépni a megtakarításokat nézve, ha nagyobb összeget kap. Az első negyedévben ez még 22 százalékukra volt igaz.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/03/takarekossag-sporolas-inflacio-fiatalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb rendkívüli intézkedést vezetett be a magyar kormány

Újabb rendkívüli intézkedést vezetett be a magyar kormány

„A háború és a brüsszeli szankciók által okozott energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel …