2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Alapvető élelmiszerek drágultak megint

Hirdetés

Alapvető élelmiszerek drágultak megint

A folyamatos drágulás miatt a magyar vásárlók egyre árérzékenyebbek, mivel az elmúlt hónapokban is rengeteg élelmiszer ára emelkedett meg az üzletekben. Az ATV Híradója konkrét számokkal támasztja alá az érzékelhető drágulást, stábjuk ugyanis minden hónapban bevásárlást tart a legalapvetőbb élelmiszerekből. A megvásárolt tíz termékből novemberhez képest a vaj, az ársapkás tej és a tojás ára maradt változatlan.

A fürtös paradicsom kilójáért ezer forinttal kell többet fizetni.

Hirdetés

Emellett az alma és a sertéspárizsi kilója is több mint 70 százalékkal drágult. Öröm az ürömben, hogy a barna kenyeret viszont 75 százalékkal olcsóbban lehetett megvásárolni novemberhez képest. A csatorna összefoglalója megjegyzi, hogy a sajt kilója 51 százalékkal csökkent ugyan, de messzemenő következtetést ebből nem lehet levonni, mivel akciós volt az üzletben.

Raskó György agrárközgazdász szerint a béremelések, a rezsiköltségek és a termelők költségeinek növekedése a kereskedőket áremelésre sarkallja, amit beépítenek a termék árába. Ezen a területen az elszabaduló árak miatt a Gazdasági Versenyhivatal hatósági eljárást indított. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/21/gazdasagi-versenyhivatal-dragulas-paradicsom-sajt-barna-kenyer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …