2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Akkor lesz bajban a világ, ha ez a néhány cég leállítja működését

Hirdetés

Akkor lesz bajban a világ, ha ez a néhány cég leállítja működését

Bár a fogyasztók általában keveset tudnak ezekről a cégekről, a Maersk, a COSCO Shipping vagy az Evergreen olyan vállalatok, melyek szerves részét képezik a fogyasztási cikkek ellátási láncainak.

A vállalatokat két mérőszám alapján lehet rangsorolni. Az egyik a tulajdonukban álló hajók száma, a másik pedig a teljes szállítási kapacitásuk. Utóbbi alapvető mértékegysége a 20 láb hosszúságú fém konténer, vagyis az úgynevezett TEU – 1 TEU konténer maximális árukapacitása kb. 21.600 kilogramm.

Az egyik lehetőség az alternatív üzemanyagok használata, például a cseppfolyósított földgáz (LNG), a hidrogén vagy a növényekből előállított bioüzemanyagok.

A másik megoldás, hogy a szállítmányozás visszatér az évszázadokon át jól bevált szélhez, ahogy ezt egyes cégek már elkezdték a kávéiparban – a vitorlások azonban bajosan tudnának több ezer konténert szállítani.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220727-hajo-szallitmanyozas-aru-kontener-maersk-evergreen.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Drága a street food, attól tartanak, nem marad pénze rá az embereknek

A food truck meghatározó eleme a magyar gasztronómiának, egyre trendibb a fiatalok és a családok …