2020. november 30., hétfőMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Agrárkamara: szükség van a növényvédő szerekre

Hirdetés

Agrárkamara: szükség van a növényvédő szerekre

A növények is igénylik a gyógyítást – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján közzétett közleményben. Az Európai Unióban a legszigorúbbak az élelmiszer-biztonsági előírások a világon, és az uniós termelők itt állítják elő a legbiztonságosabb élelmiszereket. A növénytermesztésben használt növényi gyógyszerek engedélyezésének és felhasználásának szabályait az Európai Unió évek óta folyamatosan szigorítja, amely így a világon a legszigorúbb engedélyezési rendszer. Az elmúlt években ez a szigorítás sok esetben nem szakmai, hanem gazdasági és politikai érdekek mentén, a fogyasztói félelemkeltésen alapult, amelynek eredményként sok igazságtalan támadás érte és éri a gazdákat. Ez a folyamat oda vezethet, hogy egyre több import termék jelenik meg a piacon, amelyek olyan harmadik országból kerülnek a fogyasztók elé, ahol sokkal lazábbak a termelési szabályok – jegyzi meg a kamara.

Kapcsolódó

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/20/agrarkamara_novenyvedelem_elelmiszerbiztonsag/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lobban-e a gyertyaláng a családi asztalnál karácsonykor?

Lobban-e a gyertyaláng a családi asztalnál karácsonykor?

Nyár végén egységes képet mutatott Európa a Covid-járványt illetően: egy ország volt, ahol magas volt …