2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Volvo megtalálta az energetika Szent Grálját

Hirdetés

A Volvo megtalálta az energetika Szent Grálját

A dízel már az előtt halálra ítélt meghajtási technológia volt, hogy az orosz–ukrán háború miatt kialakult energiaválság következtében még hangsúlyosabbá vált a megújuló és tiszta energiák használata. A Volkswagen kibocsátásmérés-hamisítási botránya, valamint a nagyobb szennyezés miatt már a 2010-es évek második felében leszedték a keresztvizet a dízelüzemű járművekről, dacára annak, hogy kifejezetten hatékony motorokkal szerelték őket.

Igazi alternatívái azonban csak félig-meddig voltak a piacokon: az elektromos meghajtás ugyan jó teljesítményleadásra képes, de kicsi hatótávot tesz elérhetővé, a benzin pedig nagyobb haszonjárművek esetében még szennyezőbb meghajtási mód, mint az üldözött dízel. 

Most a Volvo Trucks a hidrogénre fogad: a CNBC szerint a cég bejelentette: már tesztelik az ilyen cellákkal szerelt járműveiket, állítva, hogy

egyes teherautóik akár 1000 kilométert is képesek megtenni egy tank hidrogénnel.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/22/volvo-trucks-teherauto-kozlekedes-hidrogencella/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rekordösszegű kárkifizetéseket hozhat az idei viharszezon

A júniusi adatok szerint a társaságok ebben a hónapban 21 ezer bejelentés nyomán több mint …