2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Volkswagen hátat fordít Németországnak?

Hirdetés

A Volkswagen hátat fordít Németországnak?

A Volkswagen a földgázhiány fennállása esetén a gyártást Németországból és Kelet-Európából helyezheti át, ami a legújabb jele annak, hogy az Ukrajna orosz megszállása miatti energiaválság azzal fenyeget, hogy felborítja Európa ipari környezetét. Az autógyártónak jelentős gyárai vannak Németországban, Csehországban és Szlovákiában, amelyek az orosz gáztól leginkább függő európai országok közé tartoznak. 

Középtávú alternatívaként a nagyobb lokalizációra, a gyártási kapacitás áthelyezésére vagy műszaki alternatívákra összpontosítunk, hasonlóan ahhoz, ami már bevett gyakorlat a félvezetőhiánnyal és más, közelmúltbeli ellátásilánc-zavarokkal kapcsolatos kihívásokkal összefüggésben

– mondta Geng Wu, a Volkswagen beszerzési vezetője egy nyilatkozatban. 

A német gáztárolók szintje a tervezettnél előbb elérte a 90 százalékot, ami enyhítette az akut hiánytól való félelmeket ezen a télen, de Berlinnek jövő nyáron Moszkva hozzájárulása nélkül komoly kihívást jelent a kimerült tartalékok feltöltése – írja a Bloomberg.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/23/energia-veszelyhelyzet-gazhiany-nemetorszag-volkswagen-kelet-europa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …