2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A világpiacokra tartanak a kínai autók

Hirdetés

A világpiacokra tartanak a kínai autók

Egyre több külföldi vásárlót vonzanak a kínai autómárkák világszerte, így az ország jó úton halad afelé, hogy a világ második legnagyobb személygépkocsi-exportőrévé váljon. Ez olyan mérföldkő lesz, amely átalakíthatja a globális autóipart, és új feszültségek kialakulásához vezethet az ország kereskedelmi partnereivel és riválisaival.

A kínai márkák ma már piacvezetők a Közel-Keleten és Latin-Amerikában, míg Európában elsősorban az ott gyártott Teslát, illetve az eredetileg európai márkákat, így a Volvót, az MG-t és a Daciát veszik. A BMW globálisan legkeresettebb elektromos modelljét, az iX3-at kizárólag Kínában gyártják, onnan exportálják Európába. Az eredeti kínai márkák, a BYD és a Nio is felfelé törnek azzal a nem titkolt ambícióval, hogy dominálják majd a világot a kategóriájukban. A BYD már csábítja a vevőket olyan fejlett országokban is, mint Ausztrália.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230130-kina-elarasztja-a-vilagot-az-autoi.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Megjelent a nyugdíjtörvény végrehajtási rendeletének azon módosítása, amely meghatározza, hogy a 2023-ban megállapított nyugellátások esetén …