2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A világ egyik legnagyobb földgáz-exportőr országa behúzhatja a féket

Hirdetés

A világ egyik legnagyobb földgáz-exportőr országa behúzhatja a féket

Az ausztrál versenyfelügyelet szerint a világ egyik legnagyobb földgáz-exportőrének, Ausztráliának korlátoznia kell a földgázexportját, hogy elkerülje a gázhiány kialakulását.

Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztóvédelmi Bizottság álláspontja szerint a hosszú távú szerződések alapján eladott mennyiségen felüli készletet belföldön kell forgalomba hozni, különben elképzelhető, hogy jövőre gázhiány lesz Kelet-Ausztráliában. Ez azért is érzékenyen érintené a távoli kontinenst, mivel ebben a régióban lakik az ország lakosságának mintegy nyolcvan százaléka.

A keleti területeken vélhetően a gázigény 10 százaléka hiányozna, főleg azért, mert szénről földgáz felhasználására álltak át a villamosenergia-termelők.

Az ausztrál kormány a hatáskörének a 2030-ig történő kiterjesztésén gondolkozik. Ez lehetővé tenné a kormány számára, hogy rendkívüli körülmények felmerülése esetén exportkorlátozást vezessen be – közölte hétfőn Madeleine King erőforrásügyi árnyékminiszter.

Hirdetés

Az ausztrál tisztségviselők az érintett országokat azzal nyugtatják, hogy Ausztrália továbbra is megbízható kereskedelmi partner, valamint stabil és megbízható […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/05/gazdasag-foldgazhiany-export-import-ausztralia-lng-japan-del-korea/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Európa egységesen reagálna a nyersanyagválságra, de jó ez nekünk?

Európa egységesen reagálna a nyersanyagválságra, de jó ez nekünk?

A javaslat szinte azonnal nagy port kavart. Magyarországon kívül Portugália és Spanyolország is azonnal ellenezte, …