2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A várakozások feletti a Magyar Telekom bevétele

Hirdetés

A várakozások feletti a Magyar Telekom bevétele

A jelentés szerint a növekedést elsősorban a jelentős mobiladat- és a magasabb készülékértékesítés eredményezte, míg az észak-macedón leányvállalat hozzájárulását a magyar forint észak-macedón dénárral szembeni gyengülése tovább erősítette. Idén az első fél évben az összes bevétel 9,6 százalékkal 360,1 milliárd forintra nőtt, az adózott eredmény 26,4 százalékkal 31,1 milliárd forintra emelkedett.

Tovább bővült a magyarországi ügyfélkör

A működési eredmények között kiemelték, hogy folytatódott a magyarországi ügyfélkör bővülése: egy év alatt a vezetékes szélessávú előfizetések száma 7,3 százalékkal, a tévé-előfizetések száma 6,1 százalékkal, míg a szerződéses mobil SIM-ek száma 5,1 százalékkal nőtt a második negyedévben. A mobil SIM-ek száma meghaladta az 5,81 milliót. A magyarországi optikai hálózat elterjedtsége a lefedettség bővülésével párhuzamosan tovább nőtt; az optikai ügyfelek száma 2022. június végére éves szinten 27 százalékkal bővült. A mobiladat-használat növekedése folytatódott, az átlagos havi használat elérte a 9,1 GB-ot 2022 második negyedévében – írja az MTI.

Rékasi Tibor vezérigazgató a jelentésben elmondta: az erőteljesen növekedő makrogazdasági nyomás ellenére a Magyar Telekom megőrizte erős lendületét a második negyedévben. A mobiladat-, szélessávú és tévészolgáltatások iránti továbbra is erős keresletnek a kiváló ügyfélkiszolgálásnak, valamint a vezetékes és mobilhálózati beruházásoknak köszönhetően tudtak megfelelni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/09/magyar-telekom-bevetel-novekedes-profit-csokkenes-varakozasok-jelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …