2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A turizmus visszaesése mérsékelte az albérletek árát

A turizmus visszaesése mérsékelte az albérletek árát

 A turizmus visszaesése miatt a rövid távra kiadott ingatlanok tömegesen jelentek meg a hosszú távú lakáskiadás piacán, ez az albérleti díjak csökkenéséhez vezetett főként az idegenforgalmi szempontból kiemelt területeken – közölte az Otthon Centrum pénteken az MTI-vel.

Az Otthon Centrum közvetítésével bérbe adott lakások átlagos, egy négyzetméterre jutó havi bérleti díja Budapest V. kerületében, az idegenforgalmi célú, rövid távú bérbeadás egyik fellegvárában az év első nyolc hónapjában 24 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Hozzátették:

15–20 százalékos visszaesést a VI., a VII. és a IX. kerületben is tapasztaltak.

Ezzel szemben a turisztikai bérbeadással kevésbé érintett budai I. és XII. kerületben az albérletek ára alig csökkent, vagy a korábbi évek szintjén maradt, a II. kerületben pedig még nőtt is tavaly óta. A peremkerületekben sem volt áttörés, az albérleti díj átlaga csupán néhány százalékkal esett vissza.

A közlemény idézte Soóki-Tóth Gábort, az Otthon Centrum vezető elemzőjét, aki elmondta, Magyarországon az egyik legnépszerűbb befektetési forma az ingatlanvásárlás, amelyet a kedvező értéknövekedési potenciál, a bérleti díjból származó bevétel, illetve az ingatlanok inflációval szembeni értékállósága motivál.

Az értéknövekedés nélkül, tisztán hosszú távú kiadásból származó bérletidíj-hozam Budapest […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/09/turizmus_airbnb_lakas_kiadas_alberlet_arak_lakaskiadas_otthoncentrum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tetőtérben landolhatnak a legújabb támogatások

Tetőtérben landolhatnak a legújabb támogatások

A most bejelentett intézkedések középpontjában a családi házak többgenerációs bővítése áll. Ezt tartalmazza a money.hu elemzése, amely …