2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A tőzsde az új sportfogadás

Hirdetés

A tőzsde az új sportfogadás

Sok elemzés foglalkozik azzal, hogy az ezredfordulós generáció (millennials, vagy ahogy az Alapkezelőnél szoktunk rájuk hivatkozni: avokádók) újkeletű tőzsdei aktivitása milyen masszív torzító hatással van a részvénypiacokra, azzal viszont valamivel kevesebben foglalkoznak és nincs is konszenzus, hogy mi okozhatta ezt a hirtelen beáramlást. A következő cikkben egy számomra érdekes magyarázatot szeretnék bemutatni: A tőzsde lett az új sportfogadás.

Hirdetés

A sportesemények figyelemmel követése sokak számára puszta rekreációs tevékenységnek minősül, amely kikapcsolja az embert, de emellett lelkesedést, örömet is okoz, a kedvenc sportoló/csapat/márványgolyó sikeréért való szurkolás. Sokan azonban nem elégednek meg ennyivel és az izgalmak fokozása érdekében sportfogadással dobják fel a sportközvetítéseket.

Az alábbi ábra azt mutatja meg, hogy egyes korcsoportokon belül hogyan oszlik meg a heti sporttartalomfogyasztás a sportfogadók, az általános szerencsejátékosok, valamint a nem szerencsejátékosok között:

sport-01

Látható, hogy az ezredfordulós generáció, amely az ábrán 18-34 éves korcsoporttal reprezentál, sportfogadó szegmense abszolút értelemben is a legtöbb időt tölti sportesemények nézésével, ám ami még érdekesebb, hogy a nem sportra koncentráló szerencsejátékosoknál is 46%-kal több időt töltenek sport nézéssel, amely a többi korcsoportra ennyire nem jellemző. Pontosabban töltöttek, ugyanis a COVID-19 okozta leállások többek között a sportközvetítéseket is érintették, amellyel párhuzamosan minden fő sportfogadási formátum megszűnt, vákuumot hagyva maga után az erre éhes szerencsejátékosok életében.

Így, amikor már a fehérorosz futball vagy az orosz asztalitenisz bajnokság sem okozott akkora örömet a sportfogadók táborának, akik jelenleg többnyire munkanélküli segélyből és a stimulus-csekkből tengődnek otthon, miközben a költéseik is jelentősen lecsökkentek a különböző moratóriumoknak és a kijárási tilalomnak köszönhetően, a fogadást preferáló fiatalok a felszabadult idő és pénz „elköltésére” is új források után kutattak, ahol megkaphatják a sportfogadás izgalmából származó dopaminlöketet. Sokak szemében a megváltás a tőzsdei kereskedés képében érkezett el, amelynek lehetséges okait a következőkben szeretném bemutatni.

Az elmúlt években tapasztalt, elsősorban a fogyasztói oldalra összpontosító pénzügyi-technológiai innovációknak köszönhetően a részvénykereskedés mostanra már szinte belépési korlátok és jelentősebb (működési) költségek nélkül végezhető tevékenységgé vált. A legismertebb példa erre a Robinhood, amely egy olyan tőzsdei kereskedést tesz lehetővé, ahol a felhasználók költségek nélkül vehetnek fel pozíciókat (akár töredékrészvényekre is) a szélrózsa minden irányában, valamint az opciós és futures piacokon is kereskedhetnek. Ezen vonások mind vonzóvá tehetik a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/06/24/a_tozsde_az_uj_sportfogadas./

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfeleltek az UV-szűrés előírásainak a vizsgált napszemüvegek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma tíz felnőtt és tíz gyermeknapszemüveg fényáteresztését vizsgálta. …