2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A természetközeliség fogta meg Károly királyt Erdélyben

Hirdetés

A természetközeliség fogta meg Károly királyt Erdélyben

Erdélyben kiemelt figyelem övezi az Egyesült Királyság trónutódlását. A brit uralkodói ház ugyanis erdélyi magyar felmenőkkel is rendelkezik, III. Károly király pedig saját bevallása szerint a régió szerelmese.

A szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett. Az erdélyi grófkisasszony férjhez ment Sándor Pál Lajos württembergi herceghez, majd fiuk beházasodott a brit királyi családba, így Rhédey Klaudia unokája Britannia királynéja, dédunokái, Eduárd és György herceg pedig Anglia királyai lettek. Károly pedig – akkor még walesi hercegként, trónörökösként – a kilencvenes évek végi első látogatása óta gyakorlatilag minden évben visszajárt Erdélybe. A Vg.hu összegzése szerint Károly Erdélyben több házat is vásárolt, az elsőt a székelyföldi a mindössze 139 lelkes Zalánpatakon, egy csupán 139 lelkes háromszéki faluban. A helység első számú parasztháza után Károly egy másik házat, majd földterületet (rétet) is vett. Birtokain helyi vendéglátója, gróf Kálnoky Tibor társaságában sokat szokott sétálni, aki a napokban reményét fejezte ki, hogy Károly uralkodóként is ellátogat Erdélybe.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220919-karoly-kiraly-erdely-ingatlan-birtok-szekelyfold-szaszfold.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …