2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A távmunkánál is jobban kedvelik a rugalmas munkavégzést a magyarok

A távmunkánál is jobban kedvelik a rugalmas munkavégzést a magyarok

A korábban hatályos jogi keret korszerűsítése érdekében az EU tagállamoknak 2022. augusztus 2-áig kellett elfogadniuk és kihirdetniük azokat a törvényeket és közigazgatási rendelkezéseket, amelyek a magánélet és a karrier közötti megfelelő egyensúly kialakítását szolgálják. A vonatkozó direktíva szerint a nemzeti jogszabályok és szakpolitikák feladata az apasági szabadság, a szülői szabadság, a gondozói szabadság és a rugalmas munkafeltételek uniós szintű megteremtése.

„A tagállamoknak három évük volt arra, hogy elfogadják és megteremtsék azt a jogszabályi környezetet, amely az egyenlő munkahelyi bánásmódra vonatkozó ajánlásokat átülteti a gyakorlatba, és lehetővé teszi a szülők számára a munka és a gondozási feladatok hatékonyabb összeegyeztetését. Mivel a Munkahelyeink.hu küldetése egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtése, egy évvel a határidő letelte után megvizsgáltuk, hogy az adatbázisunkban szereplő munkavállalók mennyire elégedettek a területen tapasztalt lehetőségeikkel” – mondta Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu vezérigazgatója.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230817-home-office-munkahely-vallalkozas-munkavegzes-eu-direktiva.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Országos szinten behúzták a féket az albérletárak

Országos szinten behúzták a féket az albérletárak

Erőteljes lassulás következett be az albérletek piacán az átlagos bérleti díjak emelkedését tekintve – derül …