2020. november 24., keddMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.24. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A szaloncukor mentheti meg az évet

Hirdetés

A szaloncukor mentheti meg az évet

A brutális húsvéti visszaesés után abban reménykednek az édességgyártók, hogy a karácsonyt sikerül kis mínusszal átvészelni. Ez elsősorban a szaloncukor-eladások alakulásán áll vagy bukik.

Tavaly 3500 tonna szaloncukor fogyott, s az idén is abban bízik a szektor, hogy a legtöbb család ragaszkodni fog a hagyományokhoz, bárhogyan is alakulnak az ünnepek.

Hirdetés

Hogy a békeidőben várható 6 milliárd forint forgalom hogy alakul majd, az más kérdés – mondta Sánta Sándor, Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke.

A szaloncukor bekerül a kosarakba, a csokimikulás sorsa viszont kérdéses. Nem mindegy ugyanis, milyen az a kosár és hogyan alakul maga a bevásárlás. A vírus miatt bevezetett korlátozások, a vásárlási szokások jelentős mértékű átalakulás ugyanis a döntéseinket is alapvetően befolyásolta.

Ez leginkább abban mutatkozik meg, hogy az impulzusvásárlás jelentősen visszaszorult. Nem ődöngünk a hipermarketekben, csak beugrunk gyorsan a legfontosabbakért a boltba, sőt amit lehet, sokan a webáruházakból rendelik meg. Ez azt jelenti, hogy a tervezett termékek körében nincs visszaesés, azok körében viszont igen, amelyek leginkább az impulzusvásárlás miatt kerülnek a kosarunkba. Tipikusan ilyen a csokoládé, ezen belül is főként a csokifigurák, adventi naptárak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/19/a_szalonckor_mentheti_meg_az_evet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy növekedés előtt a használt flottaautók szegmense

Nagy növekedés előtt a használt flottaautók szegmense

Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban és Csehországban a flottaautók több mint 60 százalékát közvetlenül a lakossági ügyfeleknek …