2020. október 30., péntekMa Alfonz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.30. Alfonz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A szakszervezetek már tárgyalnának a minimálbérről, a munkaadók kivárnak

A szakszervezetek már tárgyalnának a minimálbérről, a munkaadók kivárnak

A szakszervezetek szerint még ebben a hónapban el kellene kezdeni a jövő évi minimálbérről szóló tárgyalásokat, ám a munkaadói érdekképviseletek álláspontja megoszlik e tekintetben – derül ki a novekedes.hu írásából. Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke szerint nagyon korai még a minimálbér-tárgyalásokról beszélni, mert nehéz tiszta képet alkotni a gazdasági helyzetről. Nagy a bizonytalanság, a cégek sérülékenyek, és többségük felélte tartalékai nagy részét, óvatosnak kell lenniük a pénzügyi tervezésben.

Különösen problémás az alelnök szerint az idegenforgalmi ágazat. A járvány erőteljesen terjed, nem lehet tudni, hogy a következő hónapokban milyen gazdasági hatásokkal kell számolni. Rolek Ferenc szerint a minimálbér-tárgyalásokat emiatt a legutolsó lehetséges pillanatig el kellene húzni, addig, amikor már rendelkezésre állnak a fő gazdasági adatok, például a harmadik negyedéves GDP-adat, a bérköltségek alakulása, és amikor többet tudunk a vállalatok piaci helyzetéről is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/14/munkaadok_bertargyalasok_rolek_ferenc_perlusz_laszlo_zs.szoke_zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Két hete, október 12-én még 356 forintot kértek egyetlen euróért a bankközi devizapiacon. Azóta szinte …