2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A szakértő szerint a következő fűtési szezonra komoly hiány lesz gázból

Hirdetés

A szakértő szerint a következő fűtési szezonra komoly hiány lesz gázból

Toldi Ottó, a Mathias Corvinus Collegium Klímapolitikai Intézetének kutatásvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában figyelmeztetett: még nincs vége a télnek, hiába volt eddig kegyes az időjárás hozzánk.

„Ott tartunk, hogy jó, hogy nem kemények ezek a telek, de később kezdődnek és tovább tartanak, március-április még majdhogynem a fűtési szezon része. Nincs nagyon hideg, de fűteni kell. Ez meglepetést okozhat, noha jól állnak az európai gáztárolók” – fogalmazott a kutatásvezető.

Kiemelte: a megújuló energia és az ellátásbiztonság is időjárásfüggő.

Hirdetés

Toldi Ottó szerint a 2023–2024-es fűtési szezonra az eddigi kereskedési ügyletekből úgy tűnik, komoly hiány lesz gázból. Úgy véli, ennek tudható be, hogy több európai parlamenti képviselő is fel szeretné venni a kapcsolatot az oroszokkal, hogy újrakezdjék a szállításokat, hiszen szerintük se lehet orosz gáz nélkül megúszni a fűtési szezont. Toldi Ottó hozzátette: „ez nyílt beismerése annak, hogy a szankciós politikának mi a vége”.

Az Európai Bizottság azt a retorikát használja a szankciók indokaként, hogy olyan országtól nem vesz földgázt, amely gazdasági és politikai nyomásgyakorlásra használja fel, és háborút finanszíroz ebből a pénzből. A kérdés az, hogy kitől lesz jobb majd függeni: Szaúd-Arábiától? Katartól? Láthatjuk a korrupciós botrányokból az EP-ben, hogy már most próbálnak pozíciót szerezni kenőpénzzel az EP-ben vagy az Európai Bizottságban, mi lesz akkor, ha a gázcsapot is a kezükbe adjuk?

– fogalmazott az MCC Klímapolitikai Intézetének kutatásvezetője, aki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/30/energia-veszelyhelyzet-energiavalsag-brusszel-mcc-energiaellatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

A bankrészvények újra zuhanni kezdtek a pénteki európai tőzsdei kereskedésben, ugyanis attól rettegnek az emberek, hogy további …