2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A svájci sajtmodellel lehet megállítani a vírust

Hirdetés

A svájci sajtmodellel lehet megállítani a vírust

A Portfolio szerdai, hitelezésről szóló konferenciáján, melyről itt írtunk bővebben, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának megbízott igazgatója, Oroszi Beatrix is felszólalt, hisz a hitelfolyamatokat a koronavírus-járvány szabta át.

Kifejtette, a nyár ugyan kedvező időszak, hiszen az emberek kevesebbet vannak zárt térben, ráadásul az átoltottság is egyre magasabb. Ám rögzítette:

a pandémiának nincs vége.

Hirdetés

Ezt igazolja, hogy a Seychelle-szigeteken és Bahreinben is magas átoltottság mellett lángolt fel újra a járványos terjedés tavasszal, míg az Egyesült Királyságban az indiai variáns okozott riadalmat, mely abban a térségben már dominánssá vált.

Az indiai variánssal komoly probléma, hogy

  • 30-100 százalékkal gyorsabban terjed, mint az eredeti vírustörzs,
  • egyelőre vizsgálják, hogy súlyosabb megbetegedést okoz-e, mint a korábbi törzs,
  • illetve még nem lehet pontosan tudni, milyen védelmet nyújtanak ellene az oltások. Egy friss kutatás szerint a Pfizer és az AstraZeneca vakcinái 5-6 százalékos hatékonyságcsökkenést mutattak vele szemben.

A populációs védettségről, ismertebb nevén a nyájimmunitásról azt mondta, a variánsok megjelenésével és a vírus reprodukciós képességének növekedésével egyre csak nőtt a küszöbe. Oroszi Beatrix úgy vélte, rövid távon a nyájimmunitás nem érhető el.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/09/nyajimmunitas-koronavirus-negyedik-hullam-oroszi-beatrix/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor nagy feladatokról számolt be

Orbán Viktor nagy feladatokról számolt be

Jó alap az 5,5 százalékos gazdasági növekedés eléréséhez a költségvetés, de önmagában nem elegendő – …