2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Ryanair szerint a bíróság már döntött a 300 millió forintos bírság ügyében

A Ryanair szerint a bíróság már döntött a 300 millió forintos bírság ügyében

A Ryanair, mely a büntetés kiszabásának időpontjában még a Covid-19 járvány következményeként veszteséges volt, azóta azonban már rekordnyereséget könyvelt el, a büntetést „abszurd és politikailag motivált bírságnak” nevezte közleményében – vette észre elsőként a hvg.hu.

A légitársaság közleménye szerint a bírósági döntés alátámasztja azt az álláspontot, hogy a társaságnak joga van szabadon meghatározni jegyeinek árát. Hozzátették, hogy az adót azon utasoktól vonták le, akik a különadó bevezetése előtt, de a hatályba lépés utáni időszakra váltották meg jegyeiket. 

A Ryanair levélben tájékoztatta utasait arról, hogy a különadó összegét is levonják számlájukról, illetve ha az utasok nem értenek egyet ezzel, lehetőségük van elállni a vásárlástól, és a jegy árát további költségek nélkül visszakapják.

Így született meg a büntető akarat

A Ryanair eurómilliárdos adózott eredménnyel zárta a tavalyi év első pénzügyi félévét. Kupecki Nóra alkotmányjogi jogalkotásért és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/06/01/ryanair-birsag-kulonado-extraprofit-extraprofitado-michael-oleary/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tovább gyűrűzik a Booking-botrány

Tovább gyűrűzik a Booking-botrány

A Booking.com weboldal hónapok óta okoz fejfájást a szállodatulajdonosoknak. Mint arról az Indexen is írtunk, …