2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A rendvédelmi dolgozók negyede nem kapta meg az ígért fizetésemelést

Hirdetés

A rendvédelmi dolgozók negyede nem kapta meg az ígért fizetésemelést

Július közepén jelentette be a kormány, hogy a rendvédelmi dolgozók fizetésemelést kapnak. Az 50 ezer fős állományból azonban 13 ezren nem kapták meg az ígért összeget – tudta meg az RTL.

Az Országos Rendőr-főkapitányság létszámadataira hivatkozva a portál arról számolt be, hogy mindez azért történt, mert a béremelés csak a hivatásos tagokra, azaz mintegy 37 ezer főre vonatkozik. Idetartoznak például az utcán szolgáló rendőrök, a nyomozók, a készenléti rendőrök, valamint számos irodai munkát végző dolgozó is.

Tehát a RIASZ-osnak nevezett rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban lévők, valamint a munkavállalóként dolgozók más státuszban szolgálnak. Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára elmondta, hogy a RIASZ-osokat akár a szabadságukról is visszarendelhetik, és a véleménynyilvánítási jogaikat is korlátozzák. „Hozzá kell járulniuk a nemzetbiztonsági ellenőrzésekhez, de akár azt is előírhatják nekik, hogy a munkavégzés ideje alatt ne legyen náluk magáncélból mobiltelefon” – mondta.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/01/rendvedelem-dolgozok-fizetes-fizetesemeles-beremeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair …