2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet a magyar gazdaságban

Hirdetés

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet a magyar gazdaságban

Az elmúlt hetekben több olyan elemzés is napvilágot látott, többek közt a Portfolio hasábjain, amelyben munkaerőpiaci fordulatról írnak, azaz hogy emelkedő trendben van a munkanélküliség, és 4 százalék fölé ugrott. 

A Makronóm Intézet szerint a valóság ezzel szemben az, hogy a magyar munkanélküliségi ráta továbbra is 4 százalék alatti, amit az Eurostat, az Európai Bizottság statisztikai hivatalának módszertana is megerősít. Rámutatnak, hogy 2022 decemberében 230,3 ezer főn állt az álláskeresők száma, ami 3,3 ezerrel kisebb, mint a novemberi adat, és 8,4 ezer fővel kevesebb, mint a megelőző év szintje.

Ha megtörtént volna az úgynevezett munkaerőpiaci fordulat, az álláskeresők számának is emelkednie kellett volna, nem csökkennie, illetve a nyári hónapokkal összevetve stagnálnia.

Hirdetés

– érvel a gazdaságkutató szervezet.

Hat hónapja történelmi csúcsot dönt, azaz meghaladja a 4,7 milliót a foglalkoztatottság, miközben az álláskeresők száma soha nem volt még ilyen alacsony – jelentette ki korábban Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet 

A Makronóm Intézet legfrissebb elemzése szerint a potenciális munkaerő-tartalék 300 ezer fő alá süllyedt. Az adatok azt mutatják, hogy az intenzív […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/02/munkanelkuliseg-rendszervaltas-makronom-intezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …