2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A piaci szintnél 30 százalékkal többet fizettünk a gázért az oroszoknak februárban

Hirdetés

A piaci szintnél 30 százalékkal többet fizettünk a gázért az oroszoknak februárban

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) külkereskedelmi adatbázisa alapján a Népszava arról ír, hogy februárban is a két hónappal korábbi tőzsdei árat fizette a magyar állam az orosz gázért. A lap szerint februárban egyazon időszak piaci szintjénél 30 százalékkal többet fizetett a magyar állam a gázért.

Mint írják, az adatok szerint a lakossági gáz beszerzésével foglalkozó MVM ezer köbméterenként mintegy 1179 eurót fizethetett az oroszoknak a fűtőanyagért. Az ismert adatok szerint két hónappal korábban az Európában irányadó holland gáztőzsde átlagára 1175 dollár volt.

A lap számításai szerint az elmúlt négy év átlagában az oroszok 6,6 százalékkal még meg is fejelték a két hónappal korábbi tőzsdei szintet.

Hirdetés

Szeptemberben a magyar állam újabb hosszú távú megállapodást írt alá az orosz Gazprom vállalattal. A szerződésbe foglaltaknak megfelelően október elsejétől indult meg a gázszállítás Magyarország felé.

Jelenleg a magyar földgázszükséglet több mint 80 százalékát az orosz állami óriáscég, a Gazprom biztosítja. 2020 júniusában Szijjártó Péter bejelentette, hogy egy évre 4,2 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/04/kozponti-statisztikai-hivatal-adatok-gaz-arak-tozsde-megallapodas-oroszoroszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …