2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A pénzügyminiszter bejelentette: Magyarország olyat csinált, mint még soha

Hirdetés

A pénzügyminiszter bejelentette: Magyarország olyat csinált, mint még soha

Elfogadta az Országgyűlés a kormány adócsökkentési törvényjavaslatát: jövőre további 750 milliárd forinttal mérséklődnek a munkát terhelő adók, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. Így összességében 1500 milliárd forinttal kevesebb bevétel jut az államkasszának.

A pénzügyi tárca vezetője hangoztatta: a magyar gazdaság újraindítása az egyik leggyorsabb az Európai Unióban. Hozzáfűzte: azért, hogy ezt a lépéselőnyt Magyarország megőrizze, illetve a magyar családokat, fiatalokat és a vállalkozásokat megerősítsék, a kormány folytatja az adócsökkentések politikáját. Utalt arra: 2022-ben további 4 százalékponttal mérséklődik a munkáltatói adóteher, ezen belül 2,5 százalékponttal a szociális hozzájárulási adó, a másfél százalékos szakképzési hozzájárulás pedig megszűnik. Jövőre így 600 milliárd forinttal több pénz maradhat a cégeknél. A kisvállalati adó kulcsa egy százalékponttal 10 százalékra csökken, ez a döntés mintegy 10 milliárd forintot hagy az érintett vállalkozásoknál, tudósított a távirati iroda.

Varga Mihály jelezte azt is: 150 milliárd forintos megtakarítást jelent, hogy a kormány meghosszabbította a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adókedvezményét, a vállalkozások jövőre is maximum egy százalékot fizetnek.

Hirdetés

A családi adóvisszatérítéssel a gyermeket nevelő szülők összesen 600 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/14/varga-mihaly-penzugyminiszter-adocsokkentesi-intezkedesek-kinai-kotvenykibocsatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami lesz a debreceni repülőtér

Állami lesz a debreceni repülőtér

A magyar állam már a következő hónapban megszerezheti a debreceni repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport …